Вита пара чи оптоволокно?

інструкція

Вита пара чи оптоволокно, що краще та в чому різниця?

Існує два види кабелю, за допомогою яких провайдери виконують підключення інтернету та телебачення: оптоволоконний кабель та вита пара.

Вита пара.Конструкція даного кабелю є парою ізольованих мідних провідників, скручених між собою і покритих пластиковою оболонкою. Для передачі на швидкості до 100 мбіт/с використовується 2 пари (4 жили). А для швидкості понад 100 мбіт/с потрібні всі 4 пари (8 жил). Найчастіше використовується кабель категорії UTP 5е.

Оптоволоконний кабель.Усередині цього кабелю є багато елементів, але основним є скляне волокно. Дані по ньому передаються світловими імпульсами. Для перетворення світлового імпульсу в електричний потрібен термінал або модуль. Без них ваш роутер/комп'ютер не працюватиме!

У багатоквартирних будинках абоненти найчастіше підключені вита парою. Для приватних будинків краще підійде оптоволокно.

Плюси мідного кабелю: зручність монтажу, простота обслуговування, доступність для споживача. Мінуси мідного кабелю: термін служби, передача даних не більше 100 метрів.

Плюси оптичного кабелю: швидкість передачі даних у оптоволокна практично не обмежена. Не схильна до електромагнітних перешкод. Довжина траси обмежена лише потужністю кінцевого обладнання. Мінуси оптичного кабелю: вимагають навичок роботи, наявність спеціалізованого обладнання, ламкість скловолокна.

У квартиру немає сенсу підключати оптоволокно, тому що немає потреби у такій великій швидкості, інтернет дуже добре працює і на швидкості до 100 мбіт/сек.

Останні новини
до блога
10.03.2024
Новини
Технічні роботи в селі Білогородка

14 березня 2024 року з 6:00 ранку проведення технічних робіт

читати далі
07.03.2024
Новини
З 8 Березня!

Вітаємо з Міжнародним жіночим днем

читати далі
08.02.2024
Новини, Телебачення
Зміна вартості тарифних планів на ТБ

З 1 березня 2024 року змінюється вартості тарифних планів Sweet.tv та Trinity

читати далі
Цілодобова підтримка
+38(044) 277-4-277
розробка і підтримка koval.dev